Passzív ház tervezés

2013.07.25.Tatabányára is terveztünk egy passzívházat

2013.05.18-án építési engedélyről kapott önkormányzati határozatot az építtető. Idő közben a kiviteli tervdokumentációkat is elkészítettük.

Az épületbe egyenlőre hárman költöznének a Réti utcai lakótelep egyik panelépületéből. Biztosan kényelmesebb lesz a 245 m2 hasznos alapterületen élni, mint az első emeleti másfélszobás kislakásban.


A változó terep ellenére az építtetői elképzeléseknek megfelelően jól lakható épület tervei készültek el.

A pórusbeton (ytong) falazóelemekből készülő falak 25×25 cm vtg. vb. pillérekkel erősítve készülnek az új statikai előírásoknak megfelelően. A homlokzaton az energetikai számítások alapján (PHPP) 30 cm vtg MULTIPOR szilikátbázisú homlokzati hőszigetelés biztosítja a transzmissziós veszteségek minimalizálását. A falak alatt sávalapok kerültek megtervezésre, de hőhídmegszakításként üveghab hőhídmegszakító elemek találhatók a sávalapokés a falak között.

Az épület félig alápincézett, itt található a gépészeti helyiség is a 85% hatásfokú, passzívház minősítésel rendelkező HELIOS KWL 370 EC Pro szellőztető berendezés.

A nyílászárók a téli időszakban több energiát biztosítanak az épület részére napközben (napos időben), mint az éjszakai hőveszteségük. Az Internorm termékek az egyik legjobb ár-érték arányt biztosítják a hasonló kategóriájú ablakok között.
A két gépkocsi tárolására alkalmas garázs az utca felől könnyen megközelíthető.