Passzív ház tervezés

2014.04.12. Balatonfüredi hagyományörző passzívház

Egy újabb passzívháztervünket töltjük fel az ÉTDR-be építés engedélyezési eljárás keretében. A Balatonra néző telek ideális körülményeket biztosít a passzívház standardok megvalósítására. Tervezői kihívás azépíttető igényes, minden részletre kiterjedő figyelmessége. Megrendelőnk igazán tudja, hogy mit akar.

Különösen nagy gondot fordítottunk a hagyományörző vonalvezetés és a magas követelményeket támasztó energiahatékony tervezési stratégia összehangolására. A macskalépcsős homlokzat és az "ökörszem" a tető héjalásban, valamint a zsalugáteres árnyékolók egyedi megjelenést kölcsönöznek az épületnek. Érdekességképen borospincét is be kellett illesztenünk az épület alatti egyébként szintén hőszigetelt részbe.

Fűrdőmedence és járható lapostetővel tervezett fűrdőpavilon az épület mellett kapott helyet. Sok esetben az épületen belüli elhelyezés szinte megoldhatatlan feladatot jelent az energiamérleggel bíbelődő tervezőknek. A kültéri medence a nyári és őszi napokon a tervezett fűtéssel a tulajdonosok kényelmét és gondtalan pihenését szolgálja.