Passzív ház tervezés

2014.11.19. Soron következő passzívház Pesterzsébeten fog megvalósulni

A mai napon felkerestük a Pesterzsébet Önkormányzat Építésügyi Osztály szakelőadóját, és bemutattuk az elképzeléseinket, mint első tervváltozat.

Morcos ügyintéző helyett kedves, előzékeny, érdeklődő kolleginával találkoztunk, aki megtisztelt figyelmével, és jónéhány olyan részletre felhívta a figyelmünket, amelyek kidolgozására gondot kell fordítsunk az engedélyezési tervdokumentációnk elkészítése közben. Az aggódó építtetők is elkísértek bennünket, de látva a mondhatni problémamentes, gördülékeny egyeztetést, hamar megnyugodtak, így a közös figyelmünket a következő időben a részletekre fordíthatjuk, fellélegezhetünk, végre nem kell birkózni a "hatósággal". Az alábbi képeket az építtető előzetes elképzelései alapján készült "gyorsváltozat" eredményeként készítettük. 

A passzívház modern vonalvezetését az építtető álmodta meg, nekünk "már csak" fel kell öltöztetni. Informatikusként mesterien kezeli a számítógépet és a SketchUp programot. Az első elképzelések szerint Ytong-ból lesz a falazat, amelyre a PHPP programmal optimalizált vastagságú grafitos hőszigetelés kerül. A nyílászárók "természetesen" Internorm termékek lesznek, a költséghatékonyság jegyében a KF-410 sorozatból. A szellőztető berendezés típusa még nem eldöntött, a ringben a Zehnder és a Nilan készülékek versengenek. Amint véglegesítésre kerül fűtési koncepció, a hőtermelő típusa, a fűtési rendszer elemei, a megfelelő készülék is kiválasztásra fog kerülni. A gomb már megvan a kabáthoz, a korábbi saját épületről leszerelésre kerül 20 db napelem, amelyek a lapostetőn, az ideális Déli tájolás szerint kerülnek elhelyezésre.
Az építmény 120 m2-es lesz, amint látható, kétszintes, és négy fős család fogja birtokba venni. Az 540 m2-es telekre nem volt egyszerű elhelyezni, mivel a meglévő melléképületet garázsfunkcióval meg kívánják hagyni. A jelenlegi lakóépület, ami a II.világháború után épült néhány évvel, elbontásra kerül.


K
attintson a képre a nagyításhoz …