Passzív ház tervezés

2014.06.12.Továbbra is passzívházakat tervezünk

Legújabb megbízásunk Sopronba szólít bennünket. Az építtetővel folytatott előzetes megbeszéléseink szerint egy környezetbe illő, azzal harmonizáló épületmegjelenítést kell megformálnunk a passzívház standardok megtartása mellett. Az első változatok közül mutatok be egy tanulmánytervet, kézivázlatként előkészítve az építtetői döntéshez:

 

Kisújszállási tervezett passzívházunk megkapta az építési engedélyt. A kivitelei tervek elkészülése után hamarosan elkezdődik a kivitelezés. Még az idén tető alatt lesz az épület.

Győr-környékéről már a második megbízásunkat kaptuk. Az alaprajzi elrenedezés véglegesítése után következik az épület megjelenésének kidolgozása. A telekadottságok ideálisnak mondhatók, ennél jobban Délre tájolni egy telket nem is lehetne. Azonban ne csüggedjenek azok a telektulajdonosok, akiknek ettől eltérő a telektájolásuk, hiszen számtalan helyen épületek már passzívházak Északi tájolással is. Igaz, ebben az esetben az építész leleményességére nagy szükség van, hogy kompenzálni tudja a kedvezőtlen telekadottságokat, egyben azt is meg kell jegyezni, a kedvezőtlen adottságok némi többletköltséget is jelentenek az építtetőnek. 

Kistarcsai tervezett passzívházunk a célegyenesbe ért, az engedélyes tervdokumentáció végleges formában hamarosan elkészül.

Ha és amennyiben figyelmünket Paks irányába fordítjuk, akkor ugyan a média figyelmét elkerülve, de az építtető nagy örömére, a tervezés építési engedélyezési dokumentáció készítésének szakasza hamarosan a végéhez ér. Tanulmánytervünkben kétszintes családiház passzívház követelmények szerinti megvalósításához készítettük el az előzetes vázlatokat, amelyeket a városi főépítész úrral egyeztettünk, jóváhagyásra kerültek. Készítjük a végleges dokumentációt.

Dabasi tervezett passzívház alaprajzi egyeztetése szintén lassan a "finisbe" ér. Ha már nem lesz változtatási kérése a megbízónak, a látványtervekkel folytatjuk a tervezési munkákat.