Passzív ház tervezés

Nemzetközi Passzívház Nyílt Nap 2017.nov.10-11-12.

Tervezőirodánk idén tizedik éve készíti a passzívházak teveit. Ezidáig minden évben résztvettünk a passzívház nyílt napokon, épületeink bemutatásra kerültek.

Idén az alábbi általunk tervezett és már megvalósult-, megépített és birtokba vett épületekkel veszünk részt a nemzetközi programban:

2017.11.10. (péntek)  14:10….14:45

Zsámbék, minősített passzívház. Az épület érdekessége, hogy a 2014.évi energiahatékonysági pályázaton a hazai épületekre kiírt 50%-os követelményt (miszerint az aktuális hazai energetikai követelményeket 50%-os szinten kell teljesíteni -túlteljesíteni) az épület 12,6 %-on teljesítette. Ez azt jelenti, a referenciaépület 100% összesített energetikai mutatóját 12,6%-os szinten valósítja meg, azaz csupán egy-nyolcad energiamennyiség elegendő az épület működtetéséhez az átlagos épületekhez viszonyítva.

2017.11.10. (péntek)  15:30….16:10

Tata, orvosi rendelő, minősített passzívház. Fogorvosi rendelőként hamarosan birtokbavehetik a betegek is a családiházzal egybeépített komplexumot. 

2017.11.10. (péntek)  16:40….17:10

Vértestolna, passzívház. A passzívház standardokat at Északi lejtőre telepítés ellenére sikerült kézbentartani. A tulajdonos oly módon kovácsolt előnyt a meredek domboldalból, hogy saját sífelvonóval szerelte fel, így téli havazások esetén a környékbeliek örömére sífelvonót üzemeltet (ez utóbbi nem passzív, inkább aktív)

További különlegessége az épületnek, hogy tömegkályha került beépítésre Nagy Zoltán kezemunkájaként. Elegendő egy vödör fa és máris 24-26 fok-C-t mutat a nappaliban a hőmérő, a hőszivattyús fűtés el sem indul. Az épületre napelemes rendszer került telepítésre kettő évvel ezelőtt, így sem elektromos sem fűtési költséggel nem kell számolnia az üzemeltetőnek.

2017.11.11. (szombat)  13:30….14:15

Társasház egyetlen lakásának energiahatékony felújítását 7 évvel ezelőtt végeztük el passzívház standardok szerint, belső oldali hőszigeteléssel, háromrétegű ablakokkal, hővisszanyerős szellőztetéssel, padlófűtéssel. Az épület 1959-ben épült. A többi lakás még az eredeti állapotot mutatja.

2017.11.11. (szombat)  14:30….15:15

Egy évvel ezelőtt becsapott a villám Gödöllőn egy családiházba, ami ennek következtében rommáégett. Az elmúlt egy évben a közreműködő gyártó és forgalmazó cégek és szolgáltató vállalkozások (vállalkozók) társadalmi szerepvállalásának köszönhetően, valamint a magánszemélyek közreműködésével a biztosító által kifizetett szerény összeget kiegészítve megépülhetett ez a különlegességekben bővelkedő-, mégis aprócska passzívház, mivel csupán 62 m2 hasznos alapterülettel rendelkezik. A kivitelezés befejezés előtt ál, a nemrégiben készült fotót tudjuk alább bemutatni. A nyílt napra reméljük teljes pompájában, színezve, beköltözhető állapotban tudjuk megmutatni.

Szeretnénk köszönetet mondani az alábbi cégeknek, vezetőiknek és munkatársaiknak az előzékeny és hathatós közreműködésükért:

Xella Magyarország Kft (Ytong)
Austrotherm Kft
Internorm Studió Kft
Kamleithner Budapest Kft (Helios)
Uponor Kft
Wágner Solar Kft
Napmester Kft

akik az építőanyagokat és épületgépészeti komponenseket
biztosították különleges kedvezménnyel, vagy díjazás nélkül

A magánszemélyek adományait a Blaháért Közhasznú Társaság  gyűjtötte össze.

Külön köszönetet szeretnénk mondani Gödöllő Város jeles vezetőinek, akik díjazásmentesen fogadták be a bontási hulladékot, valamint különleges anyagi segítséggel járultak hozzá a sikeres befejezéshez.

Nem szeretnénk megfeledkezni Dr Bucsy László, Pecze Dániel, Malikné Bajnóczi Erika, állhatatos és a kivitelezés megvalósításáért nyújtott kitartó munkájáról, köszönet érte.

Szeretnék megemlékezni arról a személyről, aki a tűzeset napján megállva az útszélén, kocsijából kiszállva az építtető János bácsi (72) markába nyomott egyszáz-ezer forintot miután figyelmesen végighallgatta a balszerencsés eseménysorról Jánosbácsi beszámolóját és ismeretlenül távozott. Kívánjuk az ismeretlennek, hasonlóan kedves gesztusokban legyen része a jövőben.

A Passzívház Kft díjazás nélkül készítette el és bocsátotta rendelkezésre az épület tervdokumentációját.

János bácsi házáról a tűzeset után …
https://www.facebook.com/SzeretemGodollot/videos/1364617203567305/

2017.11.12. (vasárnap)  15:50…. 16:20

A nyílt napok zárásaként utoljára de nem utolsó sorban egy Budapest XX.kerületi frissen minősített passzívházunkat mutatjuk be. Annyira friss a minősítés, hogy a PDF igazolás ugyan már megérkezett, a díszes plakett még nem érkezett meg (postán).

Minden kedves érdeklődőnek, látogatónak hasznos időtöltést kívánunk !

Épületlátogatásra jelentkezés: 06 30 508 40 25