Energetikai optimalizáció tervezés alatt álló épületekhez

Az építészek több tervezési stratégia közül választhatnak egy adott épület tervezésekor. A hazai energetikai rendeletben foglalt követelmény értékek figyelembevételével költséghatékony épület tervezhető (CC = korszerű). Versenyképes épületre vágyó-, jövőbe tekintő építtető figyelmet fordít az energiahatékonyságra, így az említett energetikai követelményekben rögzítettektől eltérően jobb-, hatékonyabb épületet szeretne. Az energetikai rendeletben rögzített számítási eljárásokkal BB ( Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) vagy annál jobb AA…AA++ épületeket terveznek a felkészült építészek. Sajnos ezek a számítási eljárások nem alkalmasak a passzívházak szigorú követelményeinek ellenőrzésére.

A passzívházak esetében szükséges a PHPP (Passivhaus Projektierung Packet) alkalmazása. Minősítésre váró épületek esetében a minősítő kizárólag ezzel a programmal optimalizált, számított épületek esetében fogad el megbízást.

Szolgáltatásaink között kínáljuk a tervezési szakaszban rendelkezésre álló adatok alapján az éppen aktuális energiamérleg meghatározását, számszerűsítését, valamint a passzívház követelmények elérése érdekében az optimalizációt építész tervezők részére. Az így elkészített számítás a követelmények teljesülése esetén már alkalmas a minősítési eljáráshoz az épület egyéb tervlapjaival együtt.

[VISSZA]