PHPP – programról

PHPP = PassivHaus-ProjektierungsPacket (passzívház tervezési program).

Az 1991 évi kezdetekre visszatekintve a passzívház intézet az akkor rendelkezésre álló számítási eljárásokkal vizsgálta a tervezett épületeket, ellenőrizte a megvalósult épületek paramétereit. Hamar arra az álláspontra jutottak, hogy az akkor aktuális DIN EN 832 Wärmetechnisches Verhalten von Gebäuden (Épületek hőteljesítménye) szabványban rögzített számítási eljárás nem adja vissza a passzívházak jellegzetességeit, az alacsony energiaigényű házak vizsgálatára nem-, vagy csak jelentős kiegészítésekkel alkalmas.

Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hazai hasonló címmel közreadott MSZ-04-140 szabványsorozat ezen DIN szabvány hazai megfelelője, amit idő közben az MSZT visszavont, így már nem érvényes, nem használható. További problémaként jelentkezett, hogy a nagyszámú adatok számítógépes feldolgozására a tervezők nem-, vagy csak részben voltak felkészülve.

Szükségessé vált egy program elkészítése, amely a passzívházak jellegzetességeire figyelemmel gyors és pontos számítási eredményt biztosít a tervezési szakaszban, és alkalmas a meglévő épületek vizsgálatára is. 2004-ben elkészült az első változatú PHPP.

Cégünk viszontforgalmazóként biztosítja a tervezők részére a program magyar nyelvű változatának megvásárlását.

[VISSZA]