Passzív ház tervezés

2013.05.20. Gödöllői eladó alacsonyenergiaigényű épület

Az épület tervezési koncepciójába a passzívház standardok kerültek integrálásra. Alacsony transzmissziós veszteséget valósítanak meg a falak a födémek, a háromrétegű üvegezéssel szerelt nyílászárók. A hővisszanyerős szellőztető berendezés 90%-os hővisszanyerési hatásfokkal

rendelkezik és levegős hőszivattyúval építették egybe. 104 m REHAU antibakteriális levegős talajkollektor melegíti elő a téli hideg levegőt, és mostanság lehűti a nyári kánikulai meleget. Ráadásul a hőszivattyú a HMV (használati melegvíz)  készítését is ellátja.

Az épület hasznos alapterülete 128 m2 lakótér 3 hálószobával és 36 m2 nappalival, valamint a szükséges további helyiségekkel. Az épület utcafronti része alatt 2 beállásos garázs éa gépészeti helyiség található. A nappali 20 m2-es fedett teraszra nyílik, ahonnan a nyugati „örökpanorámára” nyílik nagyszerű kilátás. Az ingatlan 1600 m2 lejtős telken található.

A telek hátsó részében késztett földfeltöltés helyet adhat egy boltíves borozónak és egy panorámás fürdőmedencének is.

Az ingatlan ára 36 mFt, ami a telekár nélkül az épület hasznos alapterületére vetítve 170.000 Ft/m2. Ez nem meglepő ár, mivel az épület 2005-ben épület, amikor az ÁFA még csak 20% volt, valamint az építőanyagok is minimum 20%-kal voltak alacsonyabb árszinten. Az épületre 2006-ban adta ki a szakhatóság a használatbavételi engedélyt, azonban az építtetők nem költöztek be, azóta is üresen áll, várja az elégedett de igényes vásárlót.

Ez az épület már most kielégíti azokat a szigorú előírásokat, amelyeket a belügyminiszter még csar tervez bevezetni az év második felében valamikor.

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13071.pdf  50821 sorszámú oldalon kezdődik …