Passzív ház tervezés

ZBR pályázat aug.15-től

2011.08.10.

2011.08.15-én ismételten megnyílik a ZBR néven korábbról már jól ismert energiahatékonyságot célzó kormányzati pályázat. Új Széchenyi Terv-Zöld Beruházási Rendszer, röviden ÚSZT-ZBR-MO-2011 nevet kapta a Nemzeti Fejlesztsi Minisztérium gondozásában.

A pályázóknak 1,6 milliárd Forint áll rendelkezzésükre. Új építésű és felújítandó épületekre lehet igénybe venni. Szigorú megkötésekkel élt a pályázat kiírója, mivel legalább 3 energetikai kategória javulást kell elérni, ami az új építés esetén minimum A, illetve A+ kategóriát fog jelenteni.
Négyzetméterenként 40-60.000 Ft/m2 vissza nem térintendő összeggel honorálják az erőfeszítéseket.
Talán nem meglepő, hogy a passzívházak könnyedén teljesítik a szigorú feltételeket, legyen az új építés, vagy éppen felújítás, így akár a maximum 6 millió Forint os igéányelhető egy passzívházra. A "176-os rendeletben" megfogalmazottak szerint az 55%-nál jobb eredményt elérő épületek esetében lehetséges az A+ kategóriába való besorolás. Példaként szeretnénk bemutatni az éppen előkészítés alatt álló egyik passzívház pályázati számítási adatait, amelyből kiderül, hogy ez a passzívház nem hogy elérte, hanem jelentősen meg is haladta az 55% követelményt a maga 4,3 %-ával. Ezt a passzívházat már bátran nevezhetjük A+++ kategóriának.

   A pályázati anyag letölthető az alábbi linkről:

  www.passzivhaz.info.hu/__arc/zbr_2011.zip

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>